Playstation 5 afmetingen

In dit artikel alles over de PS5 afmetingen. De PlayStation 5 heeft zeker een aparte look, maar er zit meer achter het ontwerp van deze console dan zijn gigantische pool witte vinnen. De PS5 heeft namelijk een aantal geheimen over hoe hij kan worden neergezet door de afmetingen. Of je de console nu verticaal wilt zetten, horizontaal neer wilt leggen of de gigantische witte zijplaten helemaal wilt vervangen. Dit is allememaal mogelijk door de unieke afmetingen van de PS5.  

Nieuw model PS5> nieuwe afmetingen

De PlayStation 5 heeft andere afmetingen dan de Playstation 4. De Playstation 5 is een videogameconsole die is ontwikkeld door Sony Interactive Entertainment. Hij werd op 12 november 2020 uitgebracht in Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Singapore en Zuid-Korea. De PlayStation 5 is verkrijgbaar in 2 vormen / afmetingen: een basismodel met Ultra HD Blu-Ray optische disc drive of als goedkopere Digital Edition zonder de optische drive.

ps5 afmetingen

Afmetingen PS5

Het basismodel van de PlayStation 5 heeft de volgende afmetingen, een hoogte van 390 mm, een breedte van 104 mm, een diepte van 260 mm en een gewicht van 4,5 kg. Het gestroomlijnde digitale model van de Playstation 5 heeft een hoogte van 390 mm, een breedte van 92 mm, een diepte van 260 mm en een gewicht van 3,9 kg. De Playstation 5 kan tot 7680 x 4320 px (8K UHD) weergeven. De PlayStation 5 beschikt over een solid-state drive, aangepaste AMD GPU, 4K-resolutie display, 3D-audio-effecten en achterwaartse compatibiliteit met de meeste PlayStation 4- en PlayStation VR-games. De PlayStation 5 is verkrijgbaar in een zwarte en witte afwerking, deze kleuren hebben dezelfde afmetingen.

Recht op en liggend model

Vanwege de vreemde vorm en afmetingen van de PlayStation 5 heeft Sony de console een standaard gegeven met een voet die je kunt draaien, afhankelijk van hoe je de console wilt neerzetten. Hierdoor zit de PS5 niet direct op het oppervlak waar je hem op zet, waardoor hij veiliger is voor tapijt en stabieler in elke omgeving. Omdat de standaard in beide richtingen nodig is, wordt hij bij elke PS5 in de doos geleverd. Kortom, je kan meerdere kanten op door de afmetingen van de PS5. 

Playstation 5 aanbieding!