Playstation 5 prijs

PS5-prijs en pre-orders: wat kost de PlayStation 5? Playstation 5 prijsvoorspellingen en wanneer we deals en bundels kunnen verwachten in Nederland. 

De PlayStation 5 ziet er een verleidelijke traktatie uit voor zowel gaming- als AV-enthousiastelingen, Sony bevestigt dat de console een 4K Blu-ray-speler, 8K video-ondersteuning en 360-audio zal hebben. Het ziet er nu naar uit dat Sony van plan is om alles – inclusief prijs en pre-order – op woensdag 16 september bekend te maken. Dus wat is de prijs van de  Playstation 5 en wanneer kun je bestellen? Lees verder terwijl we alles onthullen …

Zie hier de huidige prijzen voor de playstation 5 op Mediamarkt, Bol.com, Amazon en Coolblue 

Prijzen voor PS5 in Nederland en België 

De prijs van de Playstation 5 in het algemeen of voor Nederland tot België is tot nu toe een van de weinige details die Sony heeft ontweken. Zelfs tijdens het PS5-live-evenement in juni, bleef het stil over de prijzen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we wachten tot dichter bij de geplande lancering om concrete prijskaartjes te ontdekken.

In de aanloop naar het evenement in juni waren er genoeg PS5-geruchten die realistische inzichten hebben geboden over onderdelen en fabricage kosten, de extra hindernissen die de COVID-19-pandemie opwerpt. Hoe dan ook, het zou niet te lang moeten duren om erachter te komen wat de prijs van de playstation 5 gaat worden. 

playstation 5 prijs

PlayStation 5 prijs: geschiedenis

Sony heeft aangekondigd dat het op woensdag 16 september een PS5-showcase organiseert. De Japanse gigant zegt dat het 40 minuten durende digitale evenement “een kijkje zal nemen in enkele van de geweldige games die bij de lancering (en daarna!) naar de PS5 komen”. Belangrijker is dat Sony naar verwachting de prijs en releasedatum voor de Playstation 5 bekend maakt.

Zowel de originele PlayStation als de PS2 werden in 1994 en 2000 gelanceerd voor een prijs van £ 299 / $ 299. De PS3 was een flinke stap vooruit in 2006, met het instapmodel van 20 GB vanaf £ 425 / $ 499 – hoewel dat min of meer in lijn was met de inflatie met betrekking tot de originele PlayStation, daarnaast waren er ook de aanzienlijke hardware-upgrades, zoals de de Blu-ray optische drive.

Desalniettemin werd de PS3 aanvankelijk deels bekritiseerd vanwege zijn schijnbaar hoge prijs. Het prijskaartje van $ 599 van het 60GB-model viel bijzonder zwaar. Door de komst van de PS3 Slim in 2009 leek alles echter vergeven te zijn.

De grotere publieke verrassing werd echter bewaard voor de lancering van de PS4 in 2013, toen de PlayStation prijs daalde tot £ 350 / $ 399 en de komst van een van de best verkochte gameconsoles aller tijden aankondigde.

De geschiedenis zou dus dicteren dat een PlayStation 5 prijs van iets meer dan £ 400 / $ 400 een recept voor problemen is, maar met zeven jaar inflatie om rekening mee te houden en de technologische grens die Sony duidelijk met de PS5 pusht, zouden we dat niet doen. Het zal u niet verbazen dat het bedrijf dat risico neemt.

Het voorbehoud is om te onthouden dat de verkoopprijs van een gameconsole zoals een Playstation 5 niet alleen draait om het terugverdienen van de ontwikkelings- en productie kosten op het moment van verkoop. Dit zijn apparaten waarmee Sony nog meer geld zal verdienen door middel van content en licenties. Hoe meer PlayStation 5-huizen er zijn, hoe meer geld er op de lange termijn wordt verdiend. Dit zijn allemaal zaken waarmee rekening is gehouden bij het bepalen van de Playstation 5 prijs en prijzen voor accessoires en bundels. 

Prijs voor PlayStation 5-games

Sinds NBA-gamesuitgever 2K de prijs van $ 70(£ 65 / voor zijn sportsimulatie Playstation 5 Game NBA 2K21 heeft aangekondigd, is de consensus dat er een PS5-gameshelling over de hele linie komt.

Dat verhoogt de standaard met $ 10 vanaf $ 60, wat ongemakkelijk lijkt in het licht van wat velen vrezen dat het een vrij dure gameconsole zal zijn. 

playstation 5 prijzen

PlayStation 5-prijs: gamebundels

Het is waarschijnlijk dat retailers PS5-bundelovereenkomsten willen verkopen met de meest populaire titels, waaronder NBA 2K21, Marvel’s Spider-Man Miles Morales, Assassin’s Creed Valhalla, Call of Duty, Gran Turismo 7 en mogelijk Grand Theft Auto. We zouden op een gegeven moment ook een Playstation 5 FIFA 21-bundel verwachten in Nederland voor een vaste prijs. Nogmaals, zodra we de officiële lanceringstitels kennen, zullen de waarschijnlijke PS5-deals duidelijker worden.

Naast games zien we de PS5 waarschijnlijk ook gebundeld met andere opties. Aan de softwarekant kunnen we abonnementen op PlayStation Plus zien. Wat de hardware betreft, verwacht de optie te vinden om je PS5 aan te schaffen, samen met een van de officiële PS5-accessoires zoals de Pulse 3D-headset, HD-camera en DualSense-laadstation voor een vaste prijs. Zoals altijd, meer details over hoe duur het gaat worden zodra we ze krijgen. 

Playstation 5 Prijs Mediamarkt, Bol.com, Coolblue 

Zie hier de huidige prijzen voor de playstation 5 op Mediamarkt, Bol.com en Coolblue 

Playstation prijzen – Vragen over Nederland of België? 

Voor meer vragen over de prijs van de Playstation 5 in Nederland en België kan je altijd mailen naar info@playstation5blog.nl. Mochten we meer informatie hebben over prijzen of over hoe duur hardware of software gaat worden zullen we deze pagina weer updaten. Lees ook het blog vol tips over het kopen van de Playstation 5.

Team Playstation 5 blog.

 

Playstation 5 aanbieding!