Playstation 5 accessoires

Accessoires kiezen voor je nieuwe PlayStation 5 is bijna net zo lastig als er eentje kopen. Dat komt door de nieuwe mogelijkheden. De cybernetische clamshell-toren van een console zit tot de nok toe volgepropt met indrukwekkende hardware. Hij kan games in native 4K spelen, framerates van meer dan 120 frames per seconde halen en video’s met 120 hertz afspelen voor een ultrazachte en vloeiende look en feel.  Het is de eerste gameconsole die echt voordeel kan halen uit een killer home cinema setup. Daarom hebben we onze favoriete PS5-accessoires op een rijtje gezet, waaronder een paar luxe accessoires voor wie zijn woonkamer echt wil omtoveren tot een kathedraal voor zijn nieuwe PS5.

Accessoires PS5

De beste PS5-accessoires accentueren je PS5-set-up en tillen deze, en je game-ervaring, naar een nieuw niveau van plezier. Door de beste PS5-accessoire pakketten te kopen, wordt gamen nog meeslepender, ziet je PS5-installatie er netter uit en wordt alles wat overzichtelijker, georganiseerder en uniformer. En het is nu een geweldige tijd van het jaar om die extra’s te kopen: ze zijn geweldig als cadeau voor vrienden en familie, gezien de (deels) lage prijskaartjes, of ze zijn geweldig als cadeau voor jezelf. Van jezelf. Maar wat je ook zoekt, of het nu een PS5 DualSense-oplader of een van de beste PS5-headsets is, wij hebben de officiële PS5 accessoires en een aantal accessoires van andere leveranciers op een rijtje gezet, zodat je optimaal van je nieuwe apparaat kunt genieten.

Bekijk hier alle accessoires voor de playstation 5.

ps5 accessoires

Tweede controller

Een tweede controller

Het is 2022 en gekochte gameconsoles worden nog steeds niet geleverd met twee controllers. Je hebt een extra gamepad nodig als je op de bank wilt samenwerken, en de beste is nog altijd de officiële DualSense. Dat kan in de komende maanden veranderen, maar op dit moment biedt geen enkele andere controller van andere fabrikanten dezelfde meeslepende feedback als de DualSense. Dankzij de plaatsing van haptische feedback motoren in de controller, voel je meer genuanceerde trillingen dan met andere controllers. Het is als ruimtelijke audio voor je handen. Als er aan de linkerkant iets langs je personage suist, voel je misschien een gerommel onder je linkerhand. Het is geweldig. Games kunnen bepalen hoeveel weerstand de linker- en rechterschoudertriggers je geven. Als je bijvoorbeeld aan het koord van een pijl en boog trekt, kan een game het moeilijker maken om de triggers in te drukken. Een tweede controller is dus een must have PS5 accessoire.

Oplaadstation

Een oplaadstation

Je hebt een oplaaddock nodig. Dit is een must have playstation 5 accessoire. Zelfs als je het bij één controller houdt, is het prettig om deze na het spelen in het dock te plaatsen en te weten dat hij volledig is opgeladen als je weer verder wilt. Dit is de officiële oplader van Sony, dus hij past bij de cyberclam-esthetiek van de PS5, wat een pluspunt is. Ze zien er samen als pakket erg leuk uit.

Headset

Sony Pulse 3D Headset

Soms is randapparatuur van de eerste partij de juiste keuze. De Sony Pulse 3D-headset zorgt voor meeslepend surroundgeluid in al je PlayStation-games, en je kunt hem aansluiten via een meegeleverde dongle. Omdat hij door Sony is gemaakt voor een Sony-console, werkt hij naadloos samen met de PS5. Echt, plug-and-play is het helemaal in dit ps5 accessoire. Bovendien is de geluidskwaliteit van deze headset voor deze prijs moeilijk te overtreffen – en je klinkt ook nog eens geweldig tijdens voicechat. Ik zou nog dagen door kunnen gaan over deze headset. Hij is supercomfortabel en zit vol indrukwekkende technologie die jouw hoofd in een thuisbioscoop verandert, en hij werkt ongeacht jouw opstelling. Als je een draadloze headset pakket wilt kopen, dan doet de Penrose dat via een meegeleverde dongle of Bluetooth. Als je een bedrade headset wilt, werkt dat ook, hoewel hij nog steeds opgeladen moet worden om met draad te kunnen werken. Sluit hem gewoon aan op je DualSense controller. 

Een externe schijf voor games

Als je het niet ziet zitten om je nieuwe PS5 open te breken, wat waarschijnlijk best lastig was om aan te komen, nemen we het je niet kwalijk. Als je gewoon extra opslagruimte nodig hebt om games op te slaan die je nu niet speelt, werkt een externe schijf als ps5 accessoire prima – en ze zijn ook nog eens wat goedkoper. Mijn persoonlijke favoriet is de WD Black externe schijf van Western Digital. Hij ziet er cool uit en is snel, en met 2 TB aan opslagruimte kun je er een hele tijd mee vooruit.

Oled tv

LG CX OLED TV

Als je geld te verbranden hebt en het maximale uit je PS5 wilt halen, dan is deze TV de ultieme accessoire voor jouw ps5. De LG CX OLED is een prachtige tv met rijke, levendige kleuren en een diep contrast. Het is ook een van de weinige TV’s op de markt met een 120-Hz refresh rate. Dat betekent dat je 120-Hz PS5 games er volledig onwerkelijk en vloeiend uit zullen zien op deze TV. Je moet het echt zien om het te geloven. De volgende grens voor consolegames is de 120-Hz verversingssnelheid, en de LG CX OLED geeft je een voorsprong op de rest. 

accessoires ps5

Afstandsbediening voor media

Media-afstandsbediening

De media-afstandsbediening accessoire van de PS5 is ronduit sexy. Het gebogen, tweekleurige ontwerp is elegant en futuristisch, en de overzichtelijke knoppenindeling ziet er eenvoudig te bedienen uit. Aangezien de PS5 voor veel mensen hSony PS5 Media afstandsbediening Dit is de officiële Mediaet belangrijkste apparaat zal zijn om films en tv te streamen, is de media-afstandsbediening een handig accessoire dat de batterij van je PS5-controller niet zal opgebruiken terwijl je door je telefoon bladert terwijl Netflix op de achtergrond draait. Plus, officiële afstandsbedieningen zijn meestal een van de meer betaalbare console-accessoires, meestal rond de 30 euro. 

Oplaad dock

Fosmon PS5 DualSense Oplaad Dock

Wat de Fosmon PS5 DualSense Charging Dock echt onderscheidt van alle andere docks die een plaatsje hopen te vinden in je tv-meubel, zijn de dikke connectoren die je aan je DualSense-controller vastklikt, zelfs terwijl je speelt. Fosmon noemt het hun TYPE-C connector, en hoewel het steviger aanvoelt dan sommige oplaadoplossingen, is het een lichtelijk verbijsterende beslissing. Waarom niet gewoon de slot-in stijl die Sony en elke andere fabrikant ging voor? De DualSense is zo’n zorgvuldig ontworpen controller, en wat hij niet nodig heeft is een vreemd plastic add-on vastgebonden aan zijn onderstel. Als deze wilde keuze je echter prikkelt, zul je een dock vinden dat op alle andere punten precies zo presteert als je zou willen. Het laadde twee behoorlijk vermoeide controllers tegelijk op in minder dan drie uur, en er zijn LED’s om aan te geven wanneer je helemaal opgeladen bent. Het dock accessoire wordt geleverd met een 1 m korte maar bruikbare USB-USB C-kabel en kan probleemloos worden aangesloten op de achterkant van de PS5 console.

Meer Playstation 5 items?

Voor een overzicht van alle verkrijgbare ps5 accessoires. Bekijk deze pagina.