Playstation 5 FPS

Als je het geluk hebt een PlayStation 5 te hebben gekocht, wil je ongetwijfeld profiteren van de krachtigste functies ervan. Waarschijnlijk de meest opvallende van deze functies zijn de frames per seconde (FPS). In dit blog leer je hoe je games in de hoogst mogelijke framesnelheid (FPS) op de playstation 5 speelt.

Playstation 5 op 120 FPS spelen

De PS5 kan games spelen met 120 FPS – zo speel je games met de hoogst mogelijke framesnelheid. Je moet verbonden zijn met een compatibel scherm. Je hebt ook een hoogwaardige HDMI 2.1-kabel nodig om je PS5 op een 120Hz-tv of -monitor aan te sluiten. Om met 120 FPS te spelen, moet je mogelijk “Performance Mode” inschakelen – anders speel je met 60 FPS.

De meeste, zo niet alle Playstation 5-games spelen in ten minste 60 frames per seconde (FPS). En als je de juiste setup hebt, kun je een groot aantal games spelen met een resolutie van 120 FPS en 4K UHD.

PS5 FPS

Hoe 120 FPS te krijgen in PS5-games

Je PS5 zou automatisch moeten werken met de beste framesnelheid / fps en resolutie die je tv of monitor kan leveren. Maar als er iets verkeerd is geconfigureerd, kun je je PS5 aanpassen om ervoor te zorgen dat deze op het hoogste kwaliteitsniveau werkt.

Het is belangrijk om te onthouden dat om 120 frames per seconde te krijgen, je tv of monitor 120 Hz-uitvoer moet ondersteunen. Deze informatie wordt vermeld als je de tv koopt, of als je al een tv hebt, kun je deze vinden in de handleiding.

De meeste nieuwe tv’s ondersteunen 4K, maar 120Hz kan moeilijk te verkrijgen zijn. Sommige televisies kunnen beide ondersteunen, maar niet tegelijkertijd – je moet 4K uitschakelen om 120 Hz te bereiken. Zoek voor de beste ervaring een tv die native in 4K en 120Hz draait.

Bovendien moet je een hoogwaardige HDMI 2.1-kabel gebruiken voor volledige 120 FPS-prestaties op de Playstation 5. De HDMI-kabel die bij je PS5 is geleverd, is geschikt, maar oudere kabels misschien niet.

Hoe u uw PS5 kunt instellen om op de hoogste framerates te draaien

Nogmaals, je PS5 zou automatisch moeten werken met de hoogste instellingen die je apparatuur kan gebruiken. Maar in sommige gevallen kan uw console prioriteit geven aan het draaien in een hogere resolutie boven hoge framerates.

Bij PS5

Bij sommige tv’s moet u mogelijk kiezen tussen FPS en 4K.
Gelukkig kun je je PS5 handmatig instellen om met de hoogst mogelijke framerate te werken, zelfs als dit betekent dat je een lagere resolutie hebt.

1. Kies op het dashboard van de PS5 ‘Instellingen’ in de rechterbovenhoek van het scherm (het pictogram heeft de vorm van een tandwiel).
2. Kies ‘Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen’.
3. Kies aan de linkerkant van het scherm ‘Game Presets’.
4. Selecteer ‘Prestatiemodus of Resolutiemodus’ en kies ‘Prestatiemodus’ in het pop-upmenu.

Merk op dat zelfs als je Playstation 5 is ingesteld op 120 FPS, niet alle games deze framesnelheid ondersteunen. Sommige games hebben mogelijk hun eigen weergave-instellingen, met een 120 FPS-optie die u kunt inschakelen.

Vragen over de Playstation 5 of FPS?

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel over de FPS op PS5, kan je altijd mailen naar info@playstation5blog.nl.