Playstation 5 kopen

Sony’s PlayStation 5 is eind 2020 uitgekomen in Nederland, België en de rest van de wereld, dit is wat je moet weten voordat je er 1 gaat kopen. 

Tijdens de lancering waren er 2 playstation 5 opties om te kopen. Een standaardmodel en een digitale editie zonder schijfstation. Sony toonde voor het eerst de look van de PlayStation 5 en maakte de eerste reeks PlayStation 5-games bekend tijdens een livestream-evenement van een uur op 11 juni.

Sony is naar verluidt van plan om tegen maart 2021 10 miljoen PlayStation 5 consoles te produceren, waarbij de vraag naar verwachting zal toenemen als gevolg van de coronavirus-pandemie.

De onthullingsstream van PlayStation 5 belichtte ook de DualSense-controller van de PS5 en de eerste reeks PlayStation 5-games. De stream bevatte aankondigingstrailers voor titels als “Spider-Man: Miles Morales”, “Gran Turismo 7”, “Resident Evil: Village” en “Ratchet and Clank: Rift Apart”. Lees hier meer over de Playstation 5 games die gaan uitkomen en die je kunt kopen. 

Playstation 4 en 5 kopen 

De PlayStation 4 is de populairste videogameconsole van zijn generatie om te kopen als we kijken naar het aantal gekochte exemplaren, met sinds november 2013 meer dan 100 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. De PlayStation 5 zal de strijd aangaan met de Xbox Series X, de aankomende console van Microsoft. Het wordt een grote concurrentiestrijd om wie de meeste bestellingen gaat krijgen. 

Sony heeft bevestigd dat een beperkt aantal PS5 consoles te koop is via pre-order, en heeft een aanbieding uitgebreid voor bestaande PlayStation Network-leden om een ​​enkele console rechtstreeks bij Sony te reserveren. Slechts enkele leden ontvangen de aanbieding via e-mail, maar u kunt zich aanmelden voor een vroege pre-order op de officiële website van Sony.

Hoewel de volledige details over prijzen en beschikbaarheid voor de PlayStation 5 nog verschijnen, hebben we alles wat we tot nu toe weten over het kopen van de console op dit blog live staan.

playstation 5 kopen

Playstation 5 model kopen 

De PlayStation 5 wordt uitgebracht en kan je kopen in twee verschillende modellen: een met een 4K Ultra HD Blu-ray-drive en een “digitale editie” zonder schijfstation. Het is onduidelijk of de digitale editie minder duur zal zijn, maar verder zijn de twee modellen hetzelfde. Een officiële prijs is nog niet aangekondigd, maar eerdere rapporten hebben gesuggereerd dat de playstation 5 console ongeveer 500 euro gaat kosten als je deze wil kopen. 

Waar de PS5 kopen? / te koop? 

Je kunt de PlayStation 5 kopen bij alle grote retailers in Nederland en België wanneer deze tijdens feestdagen uitkomt. Verschillende winkels, waaronder Amazon, Bol.com, Coolblue, Mediamarkt, speelgoedwinkels, hebben al bestemmingspagina’s opgezet om kopers op de hoogte te houden van voorbestellingen als de PS5 te koop staat. .

Sony PlayStation 5 kopen – specificaties

Als je de Playstation 5 wil kopen kan je de volgende specificaties verwachten. Sony heeft gezegd dat de PlayStation 5 veel krachtigere hardware zal hebben dan de PlayStation 4 en PS4 Pro. Upgrades omvatten een solid-state harde schijf en een grafische kaart die geschikt is voor ray-tracing-technologie. 

“Fortnite” -ontwikkelaar Epic Games gebruikte de PlayStation 5 voor een indrukwekkende technische demonstratie van de aankomende Unreal Engine 5-software, waardoor gamers al vroeg konden kijken naar het potentieel van de nieuwe console. Lees meer over de specificaties die je kunt verwachten na het kopen van de Playstation 5 in het uitgebreide blog wat we hierover hebben geschreven.

Playstation 5 kopen – Prijs 

We verwachten dat de prijs die je gaat betalen voor het kopen van de Playstation 5 momenteel 500 euro zal bedragen, een cijfer dat schijnbaar waarschijnlijker wordt gemaakt door de aankondiging van Microsoft dat de Xbox Series X ook zal worden gelanceerd voor 500 euro. Hoewel er geruchten zijn dat de Playstation 5 inderdaad de duurste van de twee zou kunnen zijn om te kopen, denken we nog steeds dat het onwaarschijnlijk is dat het die de 500 euro barrière zal doorbreken.

Speculatie over de aankoopprijs 

Nogmaals, dit is nog steeds speculatie tot de aankondiging van morgen, maar wat we wel weten over de PS5-prijs is dat deze waarschijnlijk duurder zal zijn dan de nieuwe PS5 Digital Edition-prijs. Omdat het de eerste PlayStation-console is die afziet van zijn diskdrive, zou de Digital Edition een meer kosteneffectieve optie moeten zijn voor mensen die iets meer op de portemonnee willen hebben dan de oorspronkelijke PS5, 

ps5 kopen

Playstation 5 kopen – Informatie

Mocht je een Playstation 5 willen kopen of bestellen met korting. Kijk dan op een van de volgende platformen waar deze te koop staat in Nederland of België:

Voor meer vragen over het kopen van de Playstation 5 kan je altijd mailen naar info@playstation5blog.nl. Daarnaast zijn we benieuwd naar jouw ervaringen met deze nieuwe console. We horen graag jouw verhaal na het bestellen van de console. 

 

Playstation 5 aanbieding!