Playstation 5 voorraad

De Playstation 5 voorraad zal er in de nabije toekomst in de wereld en Nederland niet beter op worden. Sony onthulde onlangs dat het 4,5 miljoen PlayStation 5-eenheden verkocht tijdens het lanceringskwartaal, een cijfer dat vergelijkbaar is met de lanceringsverkopen van de PS4.

Voorraad update PS5

Het bedrijf gaf aan dat de PS5-levering in de nabije toekomst waarschijnlijk niet beter zal worden, omdat een tekort aan chips en andere componenten Sony ervan weerhoudt de productie te verhogen. De Playstation 5 zal waarschijnlijk uitverkocht blijven zolang Sony moeite heeft om de productie op te voeren, waardoor de voorraad minimaal blijft. 

Net als Sony worstelt Microsoft ook om de vraag naar zijn eigen consoles bij te houden. Phil Spencer, Vice President Gaming van Microsoft, zei dat het bedrijf AMD ook pusht om meer chips te leveren. De beperkingen van de toeleveringsketen naar verwachting duren tot april 2021. Daarna zou de productie en voorraad PS5 weer snel omhoog moeten gaan. 

De CEO gelooft dat de voorraad Playstation 5 in 2021 elke maand beter zal worden. Hij zei: Het tempo van de verbetering in de toeleveringsketen zal in de loop van het jaar toenemen, dus tegen de tijd dat we zijn bij de tweede helft van, zul je echt behoorlijke cijfers zien. Dit vertelde hij in de laatste update. 

playstation 5 voorraad

Playstation 5 voorraadproblemen 

De PlayStation 5 was door de lage voorraad een van de moeilijkste producten die je tijdens de kerstinkopen kon vinden. Dat was niet per se een verrassing, aangezien nieuwe consoles meestal uitverkocht zijn. Maar verschillende factoren kunnen van invloed zijn geweest op het vermogen van Sony om tijdens de drukke feestdagen aan de vraag te voldoen. Alle fans wilden natuurlijk zo snel mogelijk een PS5 kopen. 

Sony verkocht elke eenheid voorraad playstation 5 die het in massa kon produceren aan een publiek van honderden miljoenen kopers. Dit gebeurde allemaal tegelijk met de pandemie van het coronavirus. De gezondheidscrisis dwong meer mensen om meer tijd binnenshuis door te brengen, waarbij gamen een gemakkelijke manier was om verveling tegen te gaan. Maar het had ook invloed op de activiteiten in de eerste maanden – ongeveer een jaar geleden vroegen we ons al af of de PS5 en Xbox Series X al in de zomer van 2020 zouden lanceren, 

Wanneer weer voorraad PS5?

De PlayStation 5 kopers die denken dat de voorraad zouden verbeteren na de kerst waanzin, zullen de opmerkingen van Sony hierover niet waarderen. Het lijkt erop dat Sony ook te maken heeft met een tekort aan kritieke onderdelen waardoor de voorraad PS5 niet kan toenemen. Met andere woorden, je moet in de nabije toekomst een tekort aan PS5 voorraad blijven verwachten. Maar er is hoop 

Wanneer voor iedereen PS5 voorraad?

Wanneer is er voor iedereen weer Playstation 5 voorraad beschikbaar. Sony Interactive Entertainment President en CEO, Jim Ryan, nu verklaard dat het aanbod van PS5 in de tweede helft van dit jaar zal aantrekken. Vanaf dat moment zou de playstation 5 voor iedereen die dat wel beschikbaar moeten zijn. 

Actuele Playstation 5 voorraad Nederland

Bekijk hier de actuele voorraad PS5 in Nederland op

We raden aan om je op deze sites in te schrijven voor updates, ze hebben namelijk een voorraad checker. Deze checker geeft een seintje / update als er weer voorraad is. Ook is er vaak mogelijkheid tot inschrijven op een wachtlijst. Dan kan je de PS5 direct kopen als deze beschikbaar is. 

Voor vragen over het kopen van de Playstation 5, de voorraad, waar je de grootste kans hebt op beschikbaarheid of andere info over PS5 kan je altijd mailen naar info@playstation5blog.nl