Playstation 5 Headset

Veel fanatieke PlayStation 5 gamers willen hun game-ervaring graag verbeteren met een hoofdtelefoon, en er zijn al verschillende headsets op de markt die compatibel zijn met de PS5. Draadloze koptelefoons zijn een geweldige optie voor luisteraars die graag vanuit hun luie stoel gamen en geen zin hebben in een lang, in de knoop geraakt snoer dat door de kamer van hun console loopt. Als je je echter geen zorgen wilt maken over een lege batterij tijdens het gamen, is een hoofdtelefoon met draad misschien geschikter. Er zijn zoveel hoofdtelefoons op de markt die zijn gericht op gamen. Je kan ook opties kunt vinden met veel extra functies, zoals geluidsaanpassing, aanpassing van het microfoonniveau en virtuele surround sound-functies. Dit gezegd hebbende, moet elke goede PS5 hoofdtelefoon een comfortabele pasvorm hebben en nauwkeurig objecten zoals voetstappen in het stereobeeld lokaliseren. 

Moet ik een headset voor de PS5 kopen?

Dit is een moeilijke vraag, die eigenlijk voor alle spelers geldt. Als je online speelt met vrienden of competitief speelt, is een playstation 5 headset natuurlijk een gouden greep; je hebt absoluut een headset met goede audio en microfoon nodig. We zijn echter geneigd om te zeggen dat alle spelers een playstation 6 headset zouden moeten overwegen, gezien het belang en de kwaliteit van game-audio tegenwoordig. Dit is met name aan het licht gekomen tijdens de laatste gaminggeneratie en het is niet anders als het gaat om playstation 5 headsets. Een playstation 5 headset zorgt voor een ongeëvenaarde audio-immersie in singleplayer- en multiplayergames. Ondanks de tovenarij die de Tempest 3D-audio-engine van de console kan verrichten met tv-speakers en surroundsound-systemen. Zelfs met de goedkoopste playstation 5 headset kun je deze uitmuntende audio rechtstreeks naar je hersenen sturen, wat in onze ogen betekent dat het een essentieel playstation-accessoire is.

Bekijk hier de bestverkochte PS5 Headsets op Bol.com.

headset ps5

Is elke headset compatibel met playstation 5?

Het goede nieuws is dat ongelofelijk veel headsets inderdaad compatibel zijn met playstation 5! Het zou zelfs makkelijker zijn om je te vertellen welke niet. Maar voor de duidelijkheid: elke headset met een bedrade 3,5 mm jack-aansluiting, een bedrade USB-aansluiting of bijna elke headset die een Bluetooth-dongle gebruikt, is compatibel met een playstation 5 . Dit opent dus een wereld aan mogelijkheden als je op zoek bent naar audioguiders voor je playstation. Bovendien kun je met elke compatibele en aangesloten headset profiteren van alle voordelen van de Tempest 3D Audio-engine van de playstation 5.

Wat kan ik gebruiken als headset voor de playstation 5?

Het goede nieuws is dat bijna alles wat op een headset of koptelefoon lijkt, gebruikt kan worden voor de playstation 5 . Dus als je nog even moet sparen voor een premium set, dan kun je er zeker van zijn dat je oude bedrade set je in de tussentijd prima van dienst kan zijn. Het enige type headset dat waarschijnlijk niet compatibel is met de PS5, is een Bluetooth-koptelefoon. Zelfs die van Sony. Het is vaak niet mogelijk om een Bluetooth hoofdtelefoon gewoon te koppelen, dus ook in dit geval zult u een audiokabel moeten gebruiken.

SteelSeries Arctis 7P Wireless

SteelSeries Arctis 7P Wireless 

De beste PS5 hoofdtelefoon met een draadloos ontwerp die we hebben getest is de SteelSeries Arctis 7P+ Wireless. Deze goed gebouwde hoofdtelefoon is de opgewaardeerde variant van de SteelSeries Arctis 7P Wireless met een langere continue batterijduur. Hoewel de fabrikant adverteert dat ze 30 uur onafgebroken meegaan, hebben we bijna 60 uur gemeten, wat uitstekend is voor lange gaming marathons. Dankzij hun USB dongle hebben ze een zeer lage draadloze latency. Als je tijdens het gamen met anderen wilt chatten, biedt de microfoon goede prestaties, zodat je duidelijk te horen bent. Hun boomy geluidsprofiel kan ook helpen bij het benadrukken van geluidseffecten zoals voetstappen in games, maar je kunt ze ook tweaken met de grafische EQ en presets van de bijgeleverde software als je liever een ander geluid hebt.

Logitech  Gaming Headset

Logitech G PRO X DRAADLOZE LICHTSPEED Gaming Headset

Als comfort je topprioriteit is, is de beste headset voor PS5 met het meest comfortabele ontwerp dat we hebben getest de Logitech G PRO X WIRELESS LIGHTSPEED Gaming Headset. Deze draadloze hoofdtelefoon wordt geleverd met een paar stoffen en een paar kunstlederen oorkussens van traagschuim om je te helpen de meest comfortabele pasvorm te vinden. De oorschelpen zijn ook groot, ruim en diep, terwijl hun brede hoofdband helpt om het gewicht te verdelen. Uit de verpakking heeft deze hoofdtelefoon een goed uitgebalanceerd geluidsprofiel dat extra body en boem toevoegt aan uw mixen. Als u echter een ander geluid wilt, biedt de begeleidende software een grafische EQ plus presets voor aanpassing. Ze hebben ook een lage niet-Bluetooth draadloze latency, en hun microfoon heeft een goede algemene prestatie, zodat teamgenoten je duidelijk horen. De batterij gaat minder dan 24 uur ononderbroken mee en zou lange gamingmarathons moeten doorstaan. Kortom, dit is een top headset voor de playstation 5. 

playstation 5 headset

Pulse 3d wireless headset

Playstation 5 pulse 3d wireless headset 

De beste PS5-hoofdtelefoon op budgetniveau die we hebben getest is de playstation 5 pulse 3d wireless headset. Deze hoofdtelefoon voor over de oren heeft een warm standaard geluidsprofiel dat je game-audio wat extra punch en boem geeft en de dialoog duidelijk weergeeft. Als je de voorkeur geeft aan een ander geluid, kun je de playstation 5 pulse 3d draadloze headset aanpassen met een EQ met vijf banden en voorinstellingen in de bijgeleverde software. Ze worden geleverd met een draadloze USΒ-ontvanger die een verbinding met een lage latentie biedt, zodat je tijdens het gamen geen audiosynchronisatieproblemen zou moeten ondervinden. Ze hebben een gesloten ontwerp, maar creëren toch een open en natuurlijk ogend passief geluidsbeeld, wat je game-ervaring nog meeslepender kan maken. De microfoon van de playstation 5 pulse 3d draadloze headset registreert je stem redelijk duidelijk en de batterij gaat meer dan 13 uur ononderbroken mee, wat goed is voor een lange gamesessie of twee.

Steelseries Arctis

SteelSeries Arctis Pro GameDAC

De SteelSeries Arctis Pro GameDAC is de beste hoofdtelefoon voor PS5 die we hebben getest met een bedraad ontwerp. Deze hoofdtelefoon heeft een digitaal-naar-analoog-converter (DAC) waarmee je EQ’s en surround sound-instellingen kunt schakelen en kanaalmixniveaus tijdens het spelen kunt aanpassen. U kunt ook aangepaste instellingen gemaakt in hun begeleidende software opslaan op de DAC. Deze PS5 hoofdtelefoon heeft een uitstekende bouwkwaliteit die comfortabel genoeg is om te dragen tijdens luistersessies. Hoewel hun geluidsprofiel kan variëren afhankelijk van hoe goed ze op je hoofd passen, biedt hun SteelSeries Engine software een grafische EQ plus presets zodat je hun geluid kunt aanpassen aan jouw smaak. Hun boom mic vangt je stem goed op, zodat je duidelijk klinkt, zelfs als je praat bij een open raam met verkeer buiten.