Playstation 5 pro

Er is bevestigd door sony dat er een Playstation 5 pro versie zal worden ontwikkeld. De release van de Pro variant zal waarschijnlijk eind 2024 zijn. 2024 is halverwege de cyclus van de PS5. Waarschijnlijk zal de playstation 6 in 2028 komen. 

Sony playstation 5 pro vanaf 2024

We gaan even terug naar september 2019. Japanse journalist Zenji Nishikiwa vertelde het volgende: ‘Tijdens de release van de Playstation 5 wordt er ook een Pro versie aangekondigd’. Dit heeft hij gehoord op het Computer Entertainment Develers Conferende. Dit was toen nog niet officieel door Sony bevestigd, het waren enkel nog geruchten. 

In een recenter interview met Gameinformer heeft de Vice President van de hardware van Sony, een uitspraak gedaan over de playstation 5 pro versie. Deze heeft bevestigd dat er inderdaad een Pro versie zal worden ontwikkeld. Maar zoal eerder gezegd, zal deze niet tegelijkertijd met de PS5 worden uitgebracht, de releasedatum in 2024 lijkt het waarschijnlijkst. 

playstation 5 pro

PS5 Pro Patent 

Ook is er een patent opgedoken wat meerdere clues bevat voor een PS5 Pro console die krachtigere specificaties bevat. Dit patent staat op de volgende naam: ‘Sony Interactive Entertainment LLC’. In 2019 is dit patent al ingediend. In het patent staan meerdere opties voor een console die krachtiger is. Er staat bijvoorbeeld in dat de console gebruik kan gaan maken van een dual-GPU. Hierdoor zal de performance en de specificaties op meerdere vlakken verbeteren en is de PS5 Pro een mooie upgrade van de versie die in 2020 uitkomt. Of de controller gaat veranderen is nog niet bekend. De controller heeft vaak kleinere verbeteringen in vergelijking met de overige hardware. 

Playstation 5 pro test

De playstation 5 pro versie zal de opvolger zijn van de PS4 pro. Dit is als het ware een test case geweest. Dit was een geavanceerde console met hardware componenten die verbeterd waren, die 3 jaar na dat de PS4 was geïntroduceerd, is uitgekomen. 

De pro versie van de playstation 4 is een groot succes geworden. Reden om dezelfde marketingstrategie wederom te gebruiken. Omdat de PS5 een cyclus van 7 jaar heeft, is het aan te nemen dat rond 2024 de PS5 5 zal worden uitgebracht. 

De Playstation 5 pro voorganger op de PS4 kreeg dezelfde prijs als de PS4 bij uitgave. Dit was een mooie upgrade waar de gamers lovend over waren. Er is een grote kans dat dezelfde prijsstrategie zal worden gekozen en de prijs hetzelfde zal zijn als die van de standaard PS5.

Het is niet logisch om bij de release van de PS5 gelijk een pro versie uit te brengen. Als er gelijk een pro versie uitkomt, zullen de meeste gamers geen interesse hebben in het standaardmodel wat is uitgebracht. 

Wat is de Pro versie van playstation ook alweer?

De PlayStation 5 Pro is een verbeterde versie van de originele PlayStation 5-console. De PS5 Pro beschikt over verbeterde hardware en prestaties ten opzichte van de originele PS5, waardoor games in hogere resoluties kunnen worden afgespeeld en betere grafische details hebben. De console ondersteunt ook HDR (High Dynamic Range) voor een breder kleurengamma en meer realistische beelden.  Er zijn veel spellen die profiteren van de verbeterde prestaties van deze console.

Meer info over de playstation 5 pro? – Pre order / specs 

Mocht er meer nieuws zijn over de Playstation 5 pro versie (specificaties, release datum, prijs, pre order etc), zullen we dit artikel natuurlijk updaten. Mocht je enkele geruchten hebben gehoord over de PS5 Pro, laat het ons dan weten (info@playstation5blog.nl). 

Team Playstation 5 blog.

Playstation 5 aanbieding!