PS5 Backwards compatible

PS5 backwards compatible met eerdere versies: kun je PS4-games spelen op PlayStation 5?

Sony heeft bevestigd dat PS4-games speelbaar zullen zijn op de PS5, wat betekent dat de PlayStation 5 backwards compatible is met de PS4. Dit betekent dat je games die je hebt gekocht in de PlayStation Store op PS4 kunt downloaden en spelen op de PS5. Je kunt ook fysieke PS4-schijven in de PS5 plaatsen en ze afspelen op de volgende generatie console. 

U kunt geen fysieke media gebruiken op de PS5 Digital Edition omdat deze geen schijfstation heeft.

PS5 Backwards compatible – games

PS5 backwards compatible met eerdere versies: welke PS4-games werken op PS5?

Momenteel test Sony zoveel mogelijk PS4-games om er zeker van te zijn dat ze correct werken op PS5. Na enige verwarring heeft Sony gezegd dat het verwacht dat de “overweldigende meerderheid” van PS4-games bij de lancering compatibel zal zijn met PS5. Sindsdien is toegevoegd dat het verwacht dat 99 procent van de PS4-games backwards compatibel zal zijn met PS5.

Systeemarchitect Mark Cerny verklaarde dat het bedrijf de 100 meest gespeelde PS4-games heeft getest, en “bijna” allemaal zullen werken middels backwards compatible zoals bedoeld wanneer PS5 arriveert. Sony heeft ook verzekerd dat het al ‘honderden titels’ heeft getest en dat het nog ‘duizenden titels’ zal testen naarmate de lancering nadert. Het korte antwoord is dat bijna al je PS4-games vanaf dag één op de Playstation 5 zouden moeten werken.

ps5 backwards compatible

PS5 backwards compatible met eerdere fysieke versies

Kunnen fysieke PS4-spelschijven worden afgespeeld op de PS5? Ja, fysieke PS4-gameschijven kunnen worden afgespeeld op PS5. Je kunt fysieke PS4-gameschijven in de PS5 plaatsen. Let op, je kan geen fysieke gamediscs gebruiken op de PS5 Digital Edition, aangezien deze geen schijfstation heeft.

Werken PS4-games die zijn gekocht in de PS Store op PS5?

De PS5 is backwards compatibel met PS4-software, dus dit betekent dat zowel fysieke als digitale software werkt op het systeem van de volgende generatie. Ervan uitgaande dat je hetzelfde PSN-account op PS5 gebruikt, heb je toegang tot al je PS4-aankopen in de PlayStation Store. Dit omvat PlayStation Plus-titels, maar je moet ervoor zorgen dat je abonnement actief is om deze te kunnen spelen.

Spelen PS4-games beter op de PS5?

PS4-games zullen beter spelen op PS5 door het gebruik van een “boost” -modus, maar dit kan compatibiliteitsproblemen veroorzaken en is mogelijk niet van toepassing op elke afzonderlijke game. Mogelijk moet je er ook voor zorgen dat je PS4-games zijn geïnstalleerd op de SSD van de PS5, hoewel je de mogelijkheid hebt om ruimte te besparen door een meer traditionele externe HDD te gebruiken.

Dit is wat Sony te zeggen heeft over PS4-games die beter presteren op PS5: “We verwachten dat backwards compatible titels met een verhoogde frequentie zullen draaien op PS5, zodat ze kunnen profiteren van hogere of stabielere framesnelheden en mogelijk hogere resoluties. Momenteel zijn we games op titel-voor-titel-basis aan het evalueren om eventuele problemen op te sporen die moeten worden aangepast door de oorspronkelijke softwareontwikkelaars.

PS5 achterwaartse compatibiliteit: werken PSVR-games op PS5?

Sony heeft gezegd dat PlayStation VR volledig achterwaarts compatibel zal zijn met de PS5, wat betekent dat je je huidige headset op de next-gen console kunt aansluiten en virtual reality kunt ervaren. Omdat de PlayStation 5 ook backwards compatible is met PS4-software, betekent dit dat je PSVR-games op de PS5 kunt spelen, ongeacht of je ze digitaal of fysiek bezit.

PS5 achterwaartse compatibiliteit: zal de PS5 PS3-, PS2- of PS1-games spelen?

Sony heeft alleen de backwards compatibiliteit van PS5 met PS4-games bevestigd. Hoewel er geruchten zijn dat er ook sprake is van ondersteuning voor PS3-, PS2- en PS1-titels, heeft de platformhouder zich vooral gericht op ondersteuning voor PS4-games. Het is vermeldenswaard dat PS2 Classics die voor de PS4 zijn gekocht in de PlayStation Store zouden moeten werken op de PS5, aangezien deze een emulator gebruiken die compatibel zou moeten zijn met de next-gen console. 

Team Playstation 5 blog.

Playstation 5 aanbieding!